Julegrantenning

Grunnet Corona så har Velforeningen valgt å ikke gjennomføre felles julegrantenning i år. Det er trist da dette vært et populært innslag i førjulstiden for mange. Velforeningen kommer selvfølgelig til å ordne med et juletre som vi alltid gjør. Vi håper det gleder litt i denne litt vanskelige og krevende tiden.

Juletretenning

Det er nesten så man savner dugnad, vel alle gjør nok ikke det men noen av oss kanskje. Håper alle uansett får en fin førjulstid på Neskollen når den tid kommer.

Styret og arr komiteen

Ny E-16 Kongsvinger til E-6

Hva mener Neskollen Velforening om korridorene?

Med bakgrunn i følgende styremøtevedtak så skal Neskollen velforening møte Nye veier for dialogmøte den 4 november. Vedtak:

2E16-prosjektet
Styret diskuterte prosessen og de fire alternative korridorene. Styret mener vi har mandat til å uttale oss på velforeningens vegne i medvirkningsprosessen, jf. vedtektenes §2.1.1: «Styret skal ivareta medlemmenes interesser overfor offentlige myndigheter og andre institusjoner i saker som angår alle i fellesskap.» Styret er først og fremst opptatt av å unngå økt støy og forurensning for beboerne på Neskollen. Styret vurderer foreløpig alternativ C og F som dårligst i den sammenheng. Styret kommer til å delta i folkemøter utover høsten for å innhente mer informasjon og kunnskap. Målet er en tydelig tilbakemelding til kommunens planarbeid med innregulering av ny E-16.

Vi kommer til å bruke følgende kulepunkt som innspill i dialogmøtet. Kulepunktene er våre offisielle bekymringer til de 2 alternativ som berører Neskollen boligfelt direkte.

  • Trasse C og F har umiddelbar nærhet* til idrettsparken på Neskollen med Nes arena, aktivitetsflater og fotballbaner for utøvere i alle aldre.
  • Trasse C og F har umiddelbar nærhet til Romerike international School som er en barn og ungdomsskole og direkte nabo med Nes Arena.
  • Trasse C og F har umiddelbar nærhet* til Nes største barneskole uteområder som grenser til nevnte korridorer.
  • Trasse C og F ligger tett opp til 2 av Nes største barnehager.
  • Trasse C og F har umiddelbar nærhet og grenser til grøntområder på bygdas største byggefelt beregnet på barnefamilier.
  • Trasse C og F vil redusere livskvalitet for mange. Det er i dag 900 familier/ husstand på Neskollen og flere skal vi bli. En 4 felts motorveg vil gi støy, svevestøv og et trafikkbilde som ikke er ønskelig tett opp mot tettbebyggelse.
  • Det er ikke mulig med støydemping da feltet er på en kolle.
  • Trasse C og F vil gi tilsvarende utfordringer med Kvernberget som er tiltenkt boligbebyggelse på ikke dyrket mark. Skispor og turstier som forbinder Neskollen med Vormsund vil ikke være mulige å bruke.
  • Neskollen og Kvernberget gir store og gode muligheter for fremtidig utbygging på fjell men med en 4 felts motorveg som direkte nabo vil ikke disse boligfeltene kunne levere «det gode liv»

*med umiddelbar nærhet menes at korridor C og F ligger vesentlig nærmere Neskollen en dagens trasse.

Har du innspill som du mener er relevant for vår videre dialog med Nye veier og til slutt med Nes kommune så kan vi kontaktes på velforeningen@neskollen.no

Relevant informasjon finner man på E16 portalen.no

Styret

neskollen-vel-logo

Styremøtereferat og litt info

Styret har behandlet trefelling langs med Melkevegen, valg av E-16 trasse, søppelstativer og sosiale medier i møte den 6 oktober. Les mer om hva styret mener om dette i møtereferater. Dette for at alle som meldt saker og som lurer på hva som blir behandlet og besluttet skal kunne følge med på hva Velforeningen gjør.

Velforeningen kontaktes på velforeningen@neskollen.no og gjelder det økonomi så bruk kasserer@neskollen.no

Hilsen styret